Skip to main content

“Leuk, mooi en spannend boek. Er waren veel momenten dat ik dacht: komt het ooit nog goed? Het is ook een beetje lastig te begrijpen. Ik moest op gang komen maar op een gegeven moment zat ik er helemaal in. Een paar dingen had ik helemaal niet verwacht in het boek zoals de admiraal die heel slecht blijkt te zijn.”

AnnemijnBoekbespreker
Het gaat over de geheimen van de zee. Lampje is een meisje uit de vuurtoren. Op een stormachtige avond zijn de lucifers op daardoor kan de vuurtoren niet branden. Dan komt er een schip. Het schip botst tegen de rotsten aan.
De volgende ochtend als de lamp het weer doet komt de politie en de burgemeester langs. Ze zeggen dat het de schuld is van de vuurtorenwachter dat het schip kapot is. Ze moeten een half miljoen betalen voor het schip maar dat hebben Lampje en haar vader niet.
Dan moet ze van de politie en de burgemeester werken in het zwarte huis, het monsterhuis. Ze moet mee met de schooljuf. De volgende ochtend wordt ze naar het zwarte huis gebracht. Ze ziet een doodskist langskomen, gedragen door 2 mannen. Ze ontmoet een vrouw, Martha, en haar zoon Lennie en vriend Nick.
Na een tijdje moet ze het monster (Vis) voeren wat een meerman blijkt te zijn. Lampje brengt Vis naar de kermis. Daar in een attractie ziet Vis zijn tante. Samen met zijn tante vlucht hij door het water. Lampje gaat bijna dood omdat ze in het water valt. Dan komt haar vader haar met een schip redden. Samen met haar vader gaat ze naar een ander land…
Boekbespreker: Annemijn (11)
Genre: Avontuur & spanning, Liefde en vriendschap, Fantasy
Aantal pagina’s: 324
Leeftijd: 10 – 12
Uitgever: Querido Kinderboeken