Woensdag 4 oktober gaat de Kinderboekenweek 2017 van start. Het thema dit jaar is ‘Gruwelijk eng’ dus de week staat in het teken van monsters, harige spinnen, brullende draken en bibberende skeletten.

Uiteraard besteden we in Casperle veel aandacht aan de Kinderboekenweek. Met boeken, maar ook met activiteiten variërend van spannende wetenschappelijke proefjes tot het maken van griezelpudding.

Op deze website vind je onze activiteiten kalender.

KATTENSOEP

Zoals het al jaren traditie is verschijnt ook dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is het ‘Kattensoep’ van Janneke Schotveld, die al veel kinderboeken op haar naam heeft staan, waaronder de populaire Superjuffiereeks.

In Kattensoep logeert Boeli met zijn kat Obama bij zijn opa. Maar er is iets vreemds aan de hand omdat in de buurt allerlei katten verdwijnen. Samen met buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. Als ook Boeli’s eigen kat verdwijnt, begint de tijd te dringen. Bij aankoop van een kinderboek ontvang je ‘Kattensoep’ gratis.

Knikkeruil
KNIKKERUIL

Speciaal voor de Kinderboekenweek verschijnt het prentenboek ‘Knikkeruil’ van Maranke Rinck en illustrator Martijn van de Linden (die onlangs de gouden Penseel heeft gewonnen voor zijn prachtige prentenboek ‘Tangramkat’).

Het is een hilarisch verhaal over een aantal knikkers, waaronder knikkeruil, die voor stel gevaarlijke monsters op de vlucht slaan. Tijdens de Kinderboekenweek is dit prentenboek voor €6,95 te koop.

BESTELLEN

Uiteraard hebben we in de winkel tal van boeken die aansluiten bij het thema, zoals ‘De Grote Verborgen Zolder van Edward van de Vendel, de klassieker ‘Het Spookje’ van Ortfried Preussler of de nieuwste Dolfje Weerwolfje met de titel ‘Griezelwielen.’ Teveel om op te noemen eigenlijk.

Fijne Kinderboekenweek en hopelijk tot ziens in de winkel.