Skip to main content

‘Ik vond het een heel leuk boek, want het is goed geschreven en soms verwachtte ik dingen echt niet. De vader van Ava is best leuk en grappig en de moeder werkt veel te veel wat soms voor frustraties kan zorgen in het gezin. Het broertje is nog klein dus snapt nog niet alles wat soms ook wel grappig is. Vooral als je van katten houd is dit echt moet je dit echt lezen.’

Leau JanaBoekbespreker

Ava is dol op katten. Als ze op een dag naar school gaat ziet ze een kat op de weg. Ze ziet dat hij pijn aan zijn poot heeft. Ze belt de dierenambulance. Hij komt in het asiel terecht. Ze komt elke woensdag voorlezen. Ze ontdekt dat poezen het internet allang hebben uitgevonden. Ze noemen het het poezenweb. Maar de katten zijn in gevaar. Met de hulp van de katten en het poezenweb gaat ze een avontuur tegemoet.

Ik vond het een heel leuk boek, want het is goed geschreven en soms verwachtte ik dingen echt niet. De vader van Ava is best leuk en grappig en de moeder werkt veel te veel wat soms voor frustraties kan zorgen in het gezin. Het broertje is nog klein dus snapt nog niet alles wat soms ook wel grappig is. Vooral als je van katten houd is dit echt moet je dit echt lezen.

Titel: Ava en het gesponnen poezenweb
Schrijver: Marieke Poelmann
Illustrator: Sophie Pluim
Jaarverschijning: 2020
Aantal pagina’s: 212
Leeftijdsadvies: 9+
Aantal sterren 1-5: aantal sterren door Leau jana 4