Skip to main content

Marijn: “Ik vond het een leuk boek. Het was spannend en ik wilde iedere avond het liefst 2 hoofdstukken lezen.” Karlijn: “Het is geestig en fantasierijk geschreven en knap van debutant Yorick Goldewijk.”

MarijntjeBoekbespreker

Marijntje: “Het boek Billy Extra Plankgas gaat over een jongen die Dexter heet. Op een avond landt er een ruimteschip op zijn huis. Dan staat er opeens een ruimtewezen voor zijn raam die wild staat te zwaaien. Hij heeft een grote glimlach op zijn gezicht. Dexter weet niet of het handig is om hem binnen te laten maar hij doet het toch. Het ruimte wezen heet Wimm en zegt vaak “Wiss”. Hij vertelt aan Dexter dat de Aarde verloot wordt in de melkwegloterij. Dat wil Dexter niet laten gebeuren!
Hij besluit om met Wimm mee  de ruimte in te gaan. Maar eerst bouwen ze een nieuw ruimte schip “De Billy Extra Plankgas”. Samen vertrekken ze naar Saturnus. Ze ontmoeten Ziza, de maanboer en Edje Einstein. Dexter doet er alles aan om te voorkomen dat de aarde wordt verloot en in gebruik genomen wordt voor slechts sokkenfabriek in de ruimte. Als je wil weten hoe het verhaal afloopt, lees dan het boek.
Ik vond het een leuk boek. Het was spannend en ik wilde iedere avond het liefst 2 hoofdstukken lezen.”

Karlijn: “Ik heb het boek voorgelezen. Het is geestig en fantasierijk geschreven en knap van debutant Yorick Goldewijk. Het schijnt dat er verwijzingen in het boek zitten naar de Startrek-films. Ik ben zelf geen kenner dus heb ze niet opgemerkt. Ik kan dit boek aanbevelen voor jongens en meisjes om voor te lezen 7+, zelf lezen 8 -10 jaar.”

Boekbespreker: Marijntje (7 jaar)
Auteur: Yorick Goldewijk
Illustraties: Kees de Boer
Genre: Vriendschap, reizen
Jaar: 2019
Uitgever: Ploegsma
Aantal pagina’s: 195