Skip to main content
“Ik vond het boek leuk omdat het fantasie is en ik houd van fantasie en soms is het heel zielig maar ook heel erg grappig en moest ik heel erg lachen om Tsjilp”

FeriekeBoekbespreker
Het gaat over een ruimtemannetje. Dat ruimtemannetje heet Blitz en hij woont op zijn bol en zijn bol heet Bol Nul. Blitz heeft een boom op zijn bol, waar eten in zit. Hij wil een vriendje maar hij weet niet waar hij heen moet maar hij kwam een vogel tegen. Hij vroeg wat ben je? Een vogel. En toen vraag Blitz: wat is je naam? En toen zei de vogel: “Tjilp”. Het vogeltje vroeg: wat is jouw naam? Blitz zei Blitz. En Blitz werd toen vrienden met Tjilp.
De volgende dag gingen Blitz en Tjilp wandelen om de bol. Blitz zag dat Tjilp kon vliegen. Hij vroeg: “hoe kun jij vliegen?” Toen zei Tjilp dat een vogel kan vliegen en toen vloog Tjilp een rondje samen met Blitz die liep. Ze hebben ook nog gegeten.  Na een aantal weken wilde Tjilp weer naar de aarde. Blitz wilde ook de aarde bekijken. Hij wist het niet zeker maar hij hakte zijn etensboom om en toen maakte hij een raket van de etensboom. En toen gingen ze naar de aarde.
Blitz kon niet iemand vinden die op hem leek. Maar toen ontmoette hij Rob en Moes. Ze werden vrienden en het eindigt op Bol Nul. En meer ga ik niet vertellen anders is het niet meer leuk om te lezen…
Boekbespreker: Ferieke (7)
Genre: Avontuur & spanning, Humor, Dieren, Fantasy
Aantal pagina’s: 144
Leeftijd: 6 en ouder
Uitgever: Gottmer