Skip to main content

‘Ik vond het een leuk boek omdat het soms ook grappig was. Ik raad het boek aan aan kinderen die van grappige dingen houden. Je kunt het voorlezen voor kinderen vanaf 5 jaar, zelf lezen 7+.’

MarijntjeBoekbespreker

Het boek Bob popcorn gaat over Ellis, een meisje dat superveel van popcorn houdt. Op een dag heeft ze met haar twee vaders een gesprek met de juf. De juf zegt dat ze vanaf nu geen zoete dingen mag eten op school. Dan besluiten haar vaders dat ze thuis ook geen zoetigheid meer krijgt en dus ook geen popcorn. Ellis maakte altijd popcorn in de magnetron en dan aten ze dat altijd samen uit een grote kom. Als haar vaders zelfs besluiten de magnetron te verkopen, krijgt Ellis een idee. De magnetron ligt in de schuur. Dan besluit ze dat ze stiekem voortaan popcorn gaat maken. Op een dag als ze stiekem weer eens popcorn maakt, zit er een hele grote maïskorrel bij die niet is gepopt. Ze stopt ‘m nog een keer in de magnetron. Als ze hem er uit haalt ziet ze dat de korrel armpjes en beentjes heeft gekregen. Opeens verschijnen er twee oogjes. Hij pakt een cowboy hoed en twee laarzen af van een pop. Ellis wordt vrienden met Bob Popcorn. Hij moppert wel veel. Hij heeft altijd honger. Dat Bob haar vriendje is, is geheim. Maar hij verraadt zichzelf steeds bijna omdat hij hardop praat of boeren laat. Ellis wordt er gestrest van. Hoe moet dat nu verder???

Ik vond het een leuk boek omdat het soms ook grappig was. Ik raad het boek aan aan kinderen die van grappige dingen houden. Je kunt het voorlezen voor kinderen vanaf 5 jaar, zelf lezen 7+.

Boekbespreker: Marijntje (8 jaar)
Auteur: Maranke Rinck
Illustraties: Martijn van der Linden
Genre: Vriendschap
, humor, avontuur
Jaar: 2019
Uitgever: Querido, Tijgerlezen
Aantal pagina’s: 155