Skip to main content

 15,99Lees meer

‘Briefjes voor Pelle is een aandoenlijk een meeslepend verhaal over rouw, vriendschap, jezelf overtreffen en over volwassen worden. Ik heb genoten van het boek en raad het aan voor jongens en meisjes van 11+.’

KarlijnBoekbespreker

Pelle is een jongen van ongeveer 12 jaar oud en woont alleen met zijn moeder. Pelle houdt van getallen, feitjes wetenswaardigheden. Die geven hem zekerheid en houvast.  Een jaar geleden is zijn vader overleden en nu, na een jaar, mag hij een doos open maken met allemaal briefjes. Zijn vader heeft het voor hem gemaakt voordat hij overleed. Pelle mag wanneer hij wil een briefje openmaken en lezen. Er staan opdrachten in of het zijn gewoon lieve briefjes van zijn vader waarin zijn vader iets vertelt. 

Pelle heeft een jaar met zijn moeder in een soort cocon geleefd. De briefjes met opdrachten dagen Pelle uit om weer naar buiten te gaan en contact te zoeken met de buitenwereld. Hij moet bijvoorbeeld de boomhut afmaken die hij ooit samen met zijn vader vader bouwde. Daarvoor moet hij naar de ijzerhandel en hout regelen. Hij krijgt de opdracht een mooie jurk voor zijn moeder te kopen. 

De briefjes zorgen er letterlijk voor dat Pelle en zijn moeder in beweging komen. Pelle’s moeder krijgt ook weer aandacht voor de wereld om haar heen en wordt zelfs weer verliefd. Pelle beleeft van alles op school, rondom vriendschappen etc. Maar hij komt ook dingen te weten over zijn vader waarvan hij echt niets wist….

Briefjes voor Pelle is een aandoenlijk een meeslepend verhaal over rouw, vriendschap, jezelf overtreffen en over volwassen worden. Ik heb genoten van het boek en raad het aan voor jongens en meisjes van 11+.

Boekbespreker: Karlijn
Auteur: Marlies Slegers
Illustraties: Linde Faas
Genre: Rouw, vriendschap
Jaar: 2020
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s: 231
Aantal sterren: 4,5