Skip to main content

Het boek en de CD nemen je op reis naar alle werelddelen en culturen. Maar je reist ook door verschillende klankkleuren en gemoedstoestanden; Het regenlied (Marokko) , De Blauwe trein (Rusland), Lekker koken (Suriname).

KarlijnBoekbespreker

De liedjesatlas is een boek met 24 liedjes uit verschillende landen uit de wereld. De liedjes staan ingedeeld op werelddeel. Koos Meinderts heeft bestaande liedjes vertaald en Annette Fienig heeft dat de illustraties bij gemaakt. De illustraties geven de sfeer van het liedje weer. Bij het boek zit een CD waarop je alle liedjes kunt luisteren. De liedjes zijn gearrangeerd door Thijs Borsten en ingezongen door Peter de Graaf en singer-songwriter Leine. De liedjes zijn in het Nederlands gezongen, maar soms wordt de oorspronkelijke taal ook gezongen.
Het boek en de CD nemen je op reis naar alle werelddelen en culturen. Maar je reist ook door verschillende klankkleuren en gemoedstoestanden; bijvoorbeeld Het regenlied (Marokko) , De Blauwe trein (Rusland), Lekker koken (Suriname). Ik heb dit boek vorig jaar aangeschaft en de hele zomer grijs gedraaid. Mijn dochters van 3 en 7 vonden het een hele leuke CD en als ze luisteren wordt het boek tegelijkertijd bestudeerd. Ook voor volwassenen is deze muziek leuk om te luisteren.

Boekbespreker: Karlijn
Auteur: Koos Meinderts, illustraties van Annette Fienieg
Genre: muziek
Jaar: 2018
Uitgever: Rubinstein
Aantal pagina’s: 93