Skip to main content
De school van de magische dieren Margit Auer

 13,99Lees meer

‘In het verhaal lees je wat er met de klasgenoten gebeurt en welke magische dieren ze krijgen die voor hen als een vriend voor het leven zal blijven. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees het verhaal. ‘

Marijntje Boekbespreker

De school van de magische dieren gaat over een schoolklas. In die klas zitten kinderen die hulp nodig hebben. Er is bijvoorbeeld een verlegen meisje, een dromerige jongen, een jongen die aan zichzelf denkt, een kattig meisje, een hele onhandige jongen en een heel ambitieus meisje. De twee hoofdpersonen van het verhaal zijn Ida (het ambitieuze meisje) en Bennie (de dromerige jongen).
In het nieuwe schooljaar gaat de klas naar groep 6 en krijgen ze en een nieuwe juf. Op de tweede schooldag van het jaar zegt de juf dat er iemand op bezoek komt. Een meneer bezoekt de klas en zegt: “Morrisson meldt zich”. Dan vertelt de juf dat vanaf dat moment steeds twee of drie kinderen een magisch dier zullen krijgen.
Het magisch dier is een dier dat goed bij je past en alleen jij kunt het zien en horen. Het magische dier kan tegen je praten. En als je bij voorbeeld op je kamer aan het spelen bent met je magische dier en je ouders komen je binnen, verandert je magische dier in een knuffel. Dat wordt ‘verstenen’ genoemd. In het verhaal lees je wat er met de klasgenoten gebeurt en welke magische dieren ze krijgen die voor hen als een vriend voor het leven zal blijven. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees het verhaal. Er is ook al een deel 2 en een deel 3!

Boekbespreker: Marijntje
Auteur: Margit Auer
Illustraties: Martijn van der Linden
Vertaald door: Corry van Bree
Genre: vriendschap, spanning en avontuur, dieren
Jaar: 2019
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 208
Aantal sterren: 4,5