Skip to main content

‘De sterrensteen is een leuk, spannend en grappig boek voor jongens maar vooral meiden van 9+. Het is spannend door de vreemde geheimzinnige gebeurtenissen. Je wil weten hoe het afloopt. Het is grappig omdat de ouders van Elfie behoorlijk zweverig zijn en Elfie juist heel nuchter. ‘

KarlijnBoekbespreker

De sterrensteen, het boek der veranderingen gaat over Elfie, een meisje van ongeveer 11 jaar. Ze woont met haar ouders in Domperdal. Haar ouders hebben een spirituele praktijk aan huis en ontvangen daar ook klanten. Elfie is anders. Ze vindt het allemaal onzin waarmee haar ouders zich bezig houden. Ze wil liever schrijven over het nieuws en een echte nieuwsblog beginnen. Ze heeft al een handboek voor primeurtochten geschreven. Naast haar is een nieuw gezin komen wonen met een zoon van haar leeftijd; Mats. Hij is al te nieuwsgierig naar wat Elfie’s ouders doen. Zijn ouders echter vinden Elfie en vooral haar ouders maar vreemd.
Op een dag treft Elfie bij de praktijk een oude verwarde man. Hij vraag haar een boek in bewaring te nemen. Elfie snapt niet waarom en verstopt het boek. Ze komt er achter dat het niet zomaar een boek is, maar een boek dat kan voorspellen en een eigen wil heeft. Vanaf dat moment gebeuren er steeds rare dingen in Domperdal. Een enge man genaamd Spot komt naar de praktijk met handlangers en bedreigt Elfie’s ouders. Hij lijkt het boek te zoeken. Elfie probeert uit te zoeken waar de man is die het boek bracht en waarom het boek zo bijzonder is. Haar nieuwe buurjongen helpt haar daarbij. Maar is hij ook wel te vertrouwen?

De sterrensteen is een leuk, spannend en grappig boek voor jongens maar vooral meiden van 9+. Het is spannend door de vreemde geheimzinnige gebeurtenissen. Je wil weten hoe het afloopt. Het is grappig omdat de ouders van Elfie behoorlijk zweverig zijn en Elfie juist heel nuchter. De voorkant is heel kleurrijk en bont vormgegeven. Dit is het eerste deel van een serie, belooft debutante Kelly van Kempen!

Boekbespreker: Karlijn
Auteur: Kelly van Kempen
Illustraties: Flavia Sorrentino
Genre: Spanning en avontuur, vriendschap,
Jaar: 2020
Uitgever: BillyBones
Aantal pagina’s: 267
Aantal sterren: 4,5