Skip to main content

‘Ik vond het een heel leuk boek en ik wilde steeds verder lezen. Ik leefde ook met de personages mee en kon geen afscheid van ze nemen toen ik het boek uit had.’

Gwenn (10)Boekbespreker

Mila heeft problemen. Haar vader en moeder zijn gescheiden en haar moeder heeft bijna geen geld. Eline, de dochter van de baas van Mila’s moeder, moet van haar al die problemen oplossen nu ze bij elkaar in de klas zitten. Ze worden al snel vriendinnen en Mila heeft een plan. Ze gaan in de vakantie kamperen in “de verboden duinen”. Het loopt niet zoals gepland en uiteindelijk gaat het mis… Lukt het Mila en Eline het op te lossen door hun speciale band of staan ze er allebei alleen voor?

Mening
Ik vond het een heel leuk boek en ik wilde steeds verder lezen. Ik leefde ook met de personages mee en kon geen afscheid van ze nemen toen ik het boek uit had. Het was ook leuk dat er dagboekfragmenten in voorkwamen met tips voor verschillende situaties. Het enige lastige was wel dat er geen goede momenten waren in het boek om te stoppen want je wilde de hele tijd doorlezen omdat het zo spannend bleef. 

Het is een avontuurlijk boek en er worden veel regels gebroken.

Boekgegevens
Auteur: Marjolein Visser
Titel: De Verboden duinen
Illustrator omslag: Sophie Pluim
Binnenwerk illustraties:
Uitgeverij: Ploegsma
Eerste druk: september 2023
Pagina’s: 216

Waardering: 4.8. Net geen 5 sterren omdat het einde niet zo duidelijk was.