Skip to main content

‘Het is een superleuk boek met een onverwacht en heel spannend einde. Je leeft echt helemaal mee met Indira!! Een aanrader!!!!’

Leau JanaBoekbespreker

Indira is een ‘belofte’ en woont al jaren in Kantlijn. Ze moet daar al bijna weg als ze eindelijk word gekozen om naar de beroemde stad Fabel te gaan. Ze gaat naar de beroemde praktijkschool voor protagonisten, maar na een mislukte auditie wordt ze slechts een bijfiguur. 

Ze moet heel hard werken om beter te worden, maar er gebeuren rare dingen met haar huiswerk en de leraren zeggen dat ze het heel slecht doet, terwijl ze toch echt vooruit gaat. Wie probeert haar te dwarsbomen? Samen met haar vrienden Fenix, Maxi en haar magische hamer storten ze zich in het mysterie om uit te zoeken wie de zwarte magie gebruikt. Maar Indira gaat aan zichzelf twijfelen. Heeft zij het wel in zich om een held te worden?

Ik vond het echt GEWELDIG!! Het zit vol avontuur en fantasie! Maxi is soms erg grappig omdat ze niet wil dat haar schoenen en kleren vies worden, maar is toch heel avontuurlijk! Fenix is een vuurtovenaar en dus erg warm wat soms handig uit kan komen. En Indira’s hamer heeft twee kanten (één magische en één praktische als hamer) en Indira kan blijkbaar goed vechten. Het is een superleuk boek met een onverwacht en heel spannend einde. Je leeft echt helemaal mee met Indira!! Een aanrader!!!!

Titel: De held van fabel
Schrijver: Scott Reintgen
Uitgever: Moon
Jaar verschijning: 2019
Aantal pagina’s: 350
Leeftijdsadvies: 10+
Aantal sterren: 5+