Skip to main content

‘Soms dacht ik het antwoord te weten, maar dan was er wel weer een reden waarom dat niet kon. Aan het einde was het heel spannend. Een aanrader!’

Leau Jana Boekbespreker

Betty is 13 en ze woont op de eilanden van Smarten. Maar ze wil graag weg. Maar als ze met haar zusjes probeert weg te glippen. Houd hun oma hen altijd tegen. Op Halloween gaan Betty en haar jongste zusje Charlie naar Moergat. Maar halverwege de reis word het mistig en moeten ze stoppen. Hun oma is opeens op de boot zonder dat ze haar hadden zien staan. Die avond krijgen ze over de vloek en de drie magische voorwerpen te horen. Er zijn drie magische familie erfstukken. Maar er rust ook een vloek op hun familie. Als ze de eilanden van smarten verlaten zullen ze sterven en ze kunnen de vloek niet verbreken, maar Betty is overtuigd dat je ze de vloek kunnen verbreken. En samen met haar zussen begint ze een zware en levensgevaarlijke reis. Zullen de zussen (Betty, Charlie en Flis) het overleven?

Ik vond het een heel spannend boek. Charlie is super grappig net als de beeldschone Flis. Het had een heel onverwachts einde en Betty is heel dapper. Ik herkende mezelf in alle drie. Het dappere van Betty, het zachtaardige karakter van Flis en de liefde voor dieren van Charlie.  In het begin wist ik echt niet hoe het verder zou gaan en je ontdekt steeds meer over de vloek. Soms dacht ik het antwoord te weten, maar dan was er wel weer een reden waarom dat niet kon. Aan het einde was het heel spannend. Een aanrader!

Schrijver: Michelle Harrison
Uitgever: Gottmer

Jaarverschijning: 2021
Aantal pagina’s : 361

Leeftijdsadvies:  9+
Aantal sterren: 4