Skip to main content

‘Aan het einde is het wel spannend. Het is ook een ontroerend en mooi verhaal. En het geeft je een kijkje in hoe het vroeger was. Dat is heel leuk. Sommige stukken verwachte ik echt totaal niet.’

Leau JanaBoekbespreker

Lilit woont op de Anatolische hoogvlakte in 1902. Ze komt uit een geitenhoeder familie. Op een dag wordt ze ontvoerd door een slavenhandelaar. Ze ontmoet Bilal een jongen uit de Afrikaanse woestijn. Ze worden verkocht aan het paleis van de sultan en komen in de harem terecht. Ze kunnen niet meer uit het paleis. De slavinnen dromen ervan om favoriet van de sultan te worden en een rijk luizenleven te lijden. Maar Lilit wil terug naar haar familie en de vrijheid.

Zullen Bilal en zij ooit nog terugkeren naar de vrijheid?

Een heel mooi en leuk boek. Het gaat over de tijd van het Ottomaanse Rijk en de Sultan met zijn oude tradities. Het is de hele tijd niet heel spannend, maar wel heel leuk en boeiend om te lezen. Aan het einde is het wel spannend. Het is ook een ontroerend en mooi verhaal. En het geeft je een kijkje in hoe het vroeger was. Dat is heel leuk. Sommige stukken verwachte ik echt totaal niet. Ik vind dit voor iedereen een aanrader!!!

Schrijver: Inez van Loon
Uitgever: Clavis
Jaarverschijning: 2022
Aantal pagina’s : 227
Leeftijdsadvies: 11+
Aantal sterren: 4,5