Skip to main content

‘De auteur maakt goed gebruik van de alwetende verteller om de spanning op te voeren. Er worden telkens hints gegeven die bedrog of een slechte afloop voorspellen. En dat wordt nergens vervelend! Erg knap gedaan!’

Kelly van KempenBoekbespreker

‘Het pad van de roverkoning’ is het eerste deel van de serie ‘De Zeven Sleutels’.  

Maak kennis met Kobold, een dwerg die in zijn herberg wacht op zes andere reizigers. Hij heeft hen nodig voor zijn queeste om de schat van de Roverkoning te bemachtigen. Die zes reizigers hebben er echter geen weet van dat ze naar de herberg zijn gelokt door Kobold en onderdeel uitmaken van zijn grote plan…

Tijdens de queeste moet het reisgezelschap langs zeven poorten weten te komen. Kobold is al in het bezit van de eerste mythische sleutel. Maar wat wil hij precies met de schat en wat weet hij allemaal van de Roverkoning? 

Ik heb dit boek in twee avonden met heel veel plezier uitgelezen. Het boek heeft een verrassende opzet: in de eerste hoofdstukken maak je om de beurt kennis met de zeven hoofdpersonen en leer je iets over hun achtergrond. Het echte avontuur begint daarom wat laat, maar is gelukkig het wachten waard. 

De auteur maakt goed gebruik van de alwetende verteller om de spanning op te voeren. Er worden telkens hints gegeven die bedrog of een slechte afloop voorspellen. En dat wordt nergens vervelend! Erg knap gedaan! 

De personages zijn kleurrijk en origineel en ik kan niet wachten om ze in deel 2 beter te leren kennen. Een oude spinster met voorspellende gaven (dit archetype blijft mijn favoriet) een vos die ooit een gewone vos was maar nu zo intelligent is als een mens (tell me more!) een zakkenroller, een verliefde jongen, een koorddanseres die wanhopig op zoek is naar haar ouders (wat is er met hen gebeurd??) en ga zo maar door. Ik merk in dit eerste deel dat de auteur de achtergrondverhalen van alle personages erg belangrijk vindt, dus ik weet vrij zeker dat we nog van alles te weten gaan komen in deel 2!

Er verschijnt niet veel fantasy van Nederlandse bodem en dit boek bewijst maar weer hoe welkom deze verhalen zijn.  

In het najaar van 2023 verschijnt het tweede deel – ik heb er zin in! 

Boekbespreker: Kelly van Kempen

Auteur: Tom Rijpert
Illustraties: Jeff Langevin
Genre: avontuur, magie, fantasiewereld
Jaar: 2023
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s: 256
Aantal sterren: 4