Skip to main content

‘Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Maar ook volwassen die geïnteresseerd zijn in het originele Dracula verhaal en niet de originele 400 bladzijdes willen lezen, is het een aanrader.’

OliverBoekbespreker

Dracula is misschien wel het bekendste griezelkarakter uit de wereldgeschiedenis. Het originele verhaal is in 1897 geschreven door de Ier Bram Stoker. Dit verhaal waarin Jonathan Harker naar Transsylvanië reist om zaken te doen met Graaf Dracula, en de vampier uiteindelijk Londen onveilig maakt, is nu door Esther van Lieshout herschreven voor kinderen. Daarbij wordt het verhaal, net als het origineel, verteld aan hand van een serie reisboekverslagen, logboeken, dagboekaantekeningen, brieven en krantenknipsels van de personages die met de vampier te maken krijgen, en er jacht op maken. Het boek leest als een trein, er is constante spanning, en alle elementen rond Dracula komen aan bod. Het ontbreken van zijn spiegelbeeld, zijn angst voor knoflook en het kruis, zijn leven in de nacht, en natuurlijk het drinken van bloed.
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Maar ook volwassen die geïnteresseerd zijn in het originele Dracula verhaal en niet de originele 400 bladzijdes willen lezen, is het een aanrader. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Zwijsen, die ook andere wereldklassiekers voor kinderen heeft uitgegeven. Zoals ‘De hond van Baskerville’, het bekendste Sherlock Holmes verhaal, geschreven door Arthur Conan Doyle. En ‘Gullivers Reizen’ van Jonathan Swift.

Bespreking: Oliver Schmidt-Reps
Auteur: Bram Stoker
Bewerkt door: Esther van Lieshout
Illustraties: Johan Klungel
Genre: Gothic, horror
Bladzijde : 200 (kleine bladzijdes)
In 2019 verschenen bij Zwijsen