Skip to main content

“Het boek is mooi geschreven. Je stapt in de belevingswereld van Boaz. In de kantlijn staan weetjes over indianen die de geschiedenisfeiten over de indianen toelichten. Het boek is mooi geïllustreerd met roodbruine kleuren door Martijn van der Linden. Ik heb het boek voorgelezen aan mijn dochter van 6,5 jaar. Zij verheugde zich iedere avond op een nieuw hoofdstuk.”

Karlijn Boekbespreker

‘Een indiaan als jij en ik’ gaat over Boaz, een jongen met een grote interesse voor indianen sinds hij de film ‘Dances with wolves’ heeft gezien. Hij is een buitenbeentje in de klas en heeft het niet zo naar zijn zin op school. Hij verveelt zich. Als Aicha nieuw in de klas komt veranderd alles. Ze spreekt geen Nederlands maar ze kan goed tekenen. Boaz is ervan overtuigd dat ze een indiaan is. Samen werken ze aan het werkstuk ‘De goede kanten van de maya’s’.
Het boek is mooi geschreven. Je stapt in de belevingswereld van Boaz. In de kantlijn staan weetjes over indianen die de geschiedenisfeiten over de indianen toelichten. Het boek is mooi geïllustreerd met roodbruine kleuren door Mark van der Linden. Ik heb het boek voorgelezen aan mijn dochter van 6,5 jaar. Zij verheugde zich iedere avond op een nieuw hoofdstuk.

Boekbespreker: Karlijn (41) & Marijntje (6 jaar)
Genre: liefde, vriendschap
Aantal bladzijdes: 123
Leeftijd: 6-9
Uitgever: Leopold