Skip to main content

‘Ze moet hard werken om ze te laten inzien dat het echt belangrijk is! En ze wordt ook nog eens gepest! Het is een hele klus om te laten zien dat autisme niet iets is om je voor te schamen.’

Leau JanaBoekbespreker

Addie is autistisch. Ze voelt alles veel sterker. Als ze tijdens een project op school leren over ‘heksen’ die ter dood veroordeeld werden, terwijl het eigenlijk geen heksen waren, vind Addie dat heel erg. Ze wil daar een gedenksteen voor neerzetten, maar de gemeenteraad wil dat niet. Ze moet hard werken om ze te laten inzien dat het echt belangrijk is! En ze wordt ook nog eens gepest! Het is een hele klus om te laten zien dat autisme niet iets is om je voor te schamen.

Een heel leuk boek! Het is heel leuk om te kijken en te beleven hoe het werkt in het hoofd van iemand die autistisch is. Tijdens het lezen wou ik ook soms autistisch zijn! Addie’s zus Keedie is ook autistisch en zit op de universiteit, wat zwaar is voor haar. En Addie’s andere zus is influencer en maakt filmpjes over make-up. Een fantastisch boek! Een aanrader voor iedereen!

Titel: Een soort vonk
Schrijver: Elle McNicoll
Uitgever: Lemniscaat
Jaar verschijning: 2020
Aantal pagina’s: 167
Leeftijdsadvies: 9+
Aantal sterren 0 t/m 5: 4,5