Skip to main content

‘Als je van magie houdt en fantasie dan raad ik dit boek zeker aan! Ik geef het boek een 8. Als er een deel 2 komt zou ik het willen lezen. ‘

DideBoekbespreker

Het gaat over kleermakers die kleren maken met spreuken steken. Bijvoorbeeld een spreuken steek waardoor je sneller beter wordt. Het is een familiebedrijf dat gerund wordt door Luca en zijn oma. De vader en moeder van Luca wilden niet in het bedrijf. Oma en Luca hadden het heel fijn samen totdat oom Bertie opeens op de stoep stond met tante Lucie en nicht Connie en Luca er ook nog eens achter kwam dat het bedrijf flinke schulden had. Oom Bertie was heel streng en dat was vooral voor Luca niet leuk! Hij kreeg overal de schuld van. Er gebeurde van alles in het bedrijf. Luca maakt een fout en wordt verbannen naar de zolder. Daar vindt hij iets, een ‘herinnering’…, en gaat aan de slag… Hoewel herinneringsspreukensteken verboden zijn en ook heel gevaarlijk moeten Connie en Luca het wel gebruiken want er is een complot. Zou dit het bedrijf kunnen redden?!

Uiteindelijk komt alles goed en blijkt oom Bertie helemaal niet zo slecht te zijn.

Mening
Ik vond het een leuk en spannend boek. Het bleef tot het einde spannend. Ik wilde heel graag weten hoe het afliep en bleef daardoor maar lezen. Het werd nooit saai, er gebeurd heel veel in het boek. Er zit veel fantasie in. Het is een heel origineel verhaal met spreuken steken dat vond ik heel goed bedacht. Er zitten geen plaatjes in het boek maar die heb ik allemaal in mijn hoofd gemaakt. Ik kon het helemaal voor me zien. Het boek is niet moeilijk geschreven en ik denk perfect voor 10/11 jaar maar ook leuk denk ik om voor te lezen.

Conclusie
Als je van magie houdt en fantasie dan raad ik dit boek zeker aan! Ik geef het boek een 8. Als er een deel 2 komt zou ik het willen lezen.

Ik denk dat als je de boeken van de magische apotheek leuk vindt dan vind je dit boek denk ik ook leuk.

Boekgegevens

Auteur: James Nicol
Vertaald door: Sandra C. Hessels | Creative Difference
Titel: “Gevangen op de magische zolder”
Oorspronkelijk Titel: “The Spell Tailors”
Illustrator omslag: Danielle Futselaar
Binnenwerkillustraties: Jenny Zemanek
Uitgeverij: Leopold, Amsterdam
Eerste druk 2023
Oorspronkelijk verschenen in 2022 bij Chicken House, 2 Palmer St, Frome, Somerset, BA11 1 DS, UK
Pagina’s: 279 (Tot het einde spannend..!)