Skip to main content

 15,99Lees meer

‘Ik vond het een leuk en grappig boek. Het was eng bedoeld, maar ik vond het niet heel eng. Ik raad het boek aan aan kinderen die van grappige verhalen houden en van monsters.’

MarijntjeBoekbespreker

Het boek gaat over de familie RIP, hetzelfde als wat altijd op een grafsteen staat. Het gaat over een moeder en drie kinderen. Elk hoofdstuk gaat over iets wat de kinderen beleven. Of wat de moeder voorleest uit een boek. Dat is dan iets uit het verleden. Er is geen vader in het spel. De moeder is een zombie. Er zijn twee broertjes en een zusje. De grote broer is een weerwolf, de andere broer is vampier een en het zusje is een spook. Ze beleven een beetje enge avonturen. Er komt op een dag een familie bij de familie RIP logeren; twee ouders en een zoontje. Ze zeggen dat ze familie zijn maar eigenlijk zijn het monsteruitroeiers. Dat is hun gelukkig niet gelukt. 

Er is ook een verhaal over spaarplaatjes met monsters erop. Ze hebben een zeldzame kaart die veel geld waard is. De weerwolfbroer pakt het kaartje af. Het andere broertje (de vampier) pakt het af en begraaft het. Dat blijkt geen goede keuze omdat als je zo’n kaart begraaft het monster op de kaart dan tot leven kan komen.

Het boek heet ‘Grumor in groep 8 omdat’ alle drie de kinderen in groep 8 zitten. Ze zitten bij elkaar in de klas, alleen is het spookzusje niet zichtbaar. 

Ik vond het een leuk en grappig boek. Het was eng bedoeld, maar ik vond het niet heel eng. Ik raad het boek aan aan kinderen die van grappige verhalen houden en van monsters.

Boekbespreker: Marijntje (9 jaar)
Auteur: Paul van Loon
Illustraties: Sylvie Buenen
Genre: humor en griezelen
Jaar: 2020
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 240
Leeftijd: 8-12
Aantal sterren: 3,5