Skip to main content

‘Ik vond het een heel leuk boek omdat ik van fantasie houd. Er komt tovenarij voor in dit boek en ik vond het heel grappig toen iedereen verliefd werd op Sylfine. Dit kwam door een toverdrankje. Ik raad dit boek aan voor meisjes van 7+ die houden van fantasy en tovenarij. De illustraties waren leuk. ‘

Marijntje (9 jaar)Boekbespreker

Het verhaal gaat over Elsie. Zij  woont in een klein huisje, drie broertjes, een papa en een mama. Onder het huisje zit de winkel van de familie. Elsie heeft maar weinig ruimte voor zichzelf. Ze moet haar kamer delen met haar broertjes en haar boeken worden vaak kapot gemaakt en zelfs opgegeten door haar broertjes (!).
In die winkel wordt van alles verkocht maar helaas komen er zelden klanten. Ze wonen in een heel gewoon dorp waar nooit iets spannends gebeurt en waar iedereen altijd vrolijk is. Op een dag begint het te stormen. Iedereen vlucht naar huis. Het is stil op straat want iedereen weet dat de heks komt. De heks komt naar de winkel en vraagt of ze een poster mag ophangen waarop staat ‘oppasser gezocht’. Elsie gaat het gesprek aan met de heks. Elsie komt erachter dat zij de juiste persoon is, omdat de heks zeker weet dat Elsie ‘het’ heeft. Elsie sputtert eerst tegen, maar de heks probeert haar te overtuigen en blijkt alles over haar te weten. Het enige wat Elsie nog moet doen is haar ouders overhalen. Ze mag namelijk een week oppassen op de grote toren en voor de pratende kraai zorgen. 

Dat lijkt Elsie wel wat. De volgende dag gaat ze naar het kromme vingerwoud, het avontuur tegemoet…

Ik vond het een heel leuk boek omdat ik van fantasie houd. Er komt tovenarij voor in dit boek en ik vond het heel grappig toen iedereen verliefd werd op Sylfine. Dit kwam door een toverdrankje. Ik raad dit boek aan voor meisjes van 7+ die houden van fantasy en tovenarij. De illustraties waren leuk. 

Boekbespreker: Marijntje (9 jaar)
Auteur: Kaye Umansky
Vertaald door Jesse Goossens
Illustraties: Ashley King
Genre: vriendschap, fantasy
Uitgever: Lemniscaat
Aantal pagina’s: 174
Aantal sterren: 5