Skip to main content
Het verlangen van de prins - Marco Kunst - Casperle

‘Ik vond het een mooi boek. Het werd mooi verteld. En er gebeurde veel avonturen. Want als je dacht dat er niks meer kon gebeuren gebeurde er toch weer iets waardoor het schip (genaamd het verlangen van de prins) weer bijna gaat zinken. Het is een boek vol fantasie. Ik raad het aan vanaf groep 5/6.’

JobkeBoekbespreker
Het verlangen van de prins gaat over een jongetje genaamd Lode. Lode is een wees en woont in een weeshuis. In het weeshuis is een strak schema zodat de kinderen niet kunnen gaan fantaseren. Lode heeft het niet naar zijn zin in het weeshuis.

Op een dag verzint hij een plan om uit het weeshuis te ontsnappen. Dat plan slaagt. Hij rent weg van het weeshuis en hij gaat naar de haven. Bij de haven ziet hij een driemaster en die ziet er precies zo uit als de ketting die hij om had toen hij gevonden werd.

Er word een circus gehouden op dat schip. Lode heeft geen geld om een ticket te kopen dus sluipt hij ’s avonds op het schip als het circus begint. Hij ziet de meest mooie dingen en geniet ervan. Als het circus is afgelopen wilt Lode weg gaan. Maar hij zit vast. Hij komt niet los en kan ook geen hulp roepen.

Lode dommelt in slaap op het schip. In zijn droom komt er een prins te voorschijn, hij zegt van alles. De volgende ochtend ziet een meisje van het schip hem. Dat meisje heet Tulp. Het eerste wat ze vraagt of hij gedroomd heeft over een prins. Lode verteld dat hij inderdaad gedroomd had over een prins. Tulp zegt dat hij mag blijven omdat ze al uitgevaren waren. Maar wat voor avonturen gaat hij beleven? En wie is die prins?

Wil jij daar achter komen zul je het boek moeten lezen.

Boekbespreker: Jobke (12)
Genre: Avontuur en spanning
Aantal pagina’s: 240
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Uitgever: Gottmer