Skip to main content

‘Het verhaal is grappig en magisch. Het wordt nergens eng of heel spannend, maar je bent wel heel nieuwsgierig naar de geheimen van het weeshuis. Er is ook aandacht voor queer liefde en dat is heerlijk. Ik geef dit wonderlijke boek vier sterren. Echt een aanrader voor goede lezers vanaf 14 jaar.’

Kelly van KempenBoekbespreker
Linus Baker werkt bij het ministerie van Toezicht Magische Jeugd. Hij controleert weeshuizen waar kinderen met magische gaven wonen. Linus doet precies wat er van hem gevraagd wordt. Niet meer en niet minder. Hij houdt zich streng aan het boek van Regels en Voorschriften. En dat betekent dat hij nooit een band opbouwt met een van de weeskinderen of de directeur van het weeshuis.
Op een dag krijgt Linus een speciale opdracht. Hij moet een maand lang op bezoek bij een weeshuis dat anders is dan alle andere. Hier wonen kinderen die misschien een groot gevaar vormen voor de wereld. Hij ontmoet een meisjeskabouter, een bosnimf, een gevleugeld draakje, een groen en kwalachtig monster, een jongen die in een hondje verandert wanneer hij bang is en… een kind van de duivel. Zijn de kinderen echt een gevaar voor de wereld? En moet het weeshuis gesloten worden?

Dit boek komt misschien wat langzaam op gang, maar zodra je de zes magische kinderen hebt ontmoet wil je niet meer stoppen met lezen! Je leert de kinderen steeds beter kennen, en je sluit ze al gauw in je hart. Nu maar hopen dat Linus dat ook doet…
Het verhaal is grappig en magisch. Het wordt nergens eng of heel spannend, maar je bent wel heel nieuwsgierig naar de geheimen van het weeshuis. Er is ook aandacht voor queer liefde en dat is heerlijk. Ik geef dit wonderlijke boek vier sterren. Echt een aanrader voor goede lezers vanaf 14 jaar.

Schrijver: TJ Klune
Uitgever: Volt
Jaarverschijning: 2022 (NL) 2020 (VS)
Aantal pagina’s: 414
Leeftijdsadvies: 14+
Aantal sterren: 4