Skip to main content

‘Ik vond het boek ‘Hoe ik mijn vader redde’ een sympathiek boek voor kinderen van 11+. Je leeft met Emma mee en je hoopt dat haar plan gaan lukken. Je blijft lezen!’

Karlijn Boekbespreker

‘Hoe ik mijn vader redde’ gaat over Emma die met haar vader woont. Waar haar moeder is, is niet meteen duidelijk. Haar vader zat ooit in een band en had een paar hits zoals het nummer ‘Moedermavo’. De band is lang geleden door een ruzie uit elkaar gevallen. Van haar vader, die ooit de knappe leadzanger en toetsenist was, is nog weinig meer over. Hij is depri, slaapt veel en rookt vaak wiet. Emma zorgt voor zichzelf en haar vader. Ze heeft steun aan haar vriend en klasgenoot Rik. Samen bedenken ze een geweldig plan; ze willen alle leden van de band opsporen, bij elkaar brengen en weer laten optreden…Alleen dat zal haar vader redden, denkt Emma. Op een dag meldt de kinderbescherming zich. Een strenge mevrouw beslist dat Emma uit huis geplaatst moet worden en zorgt ervoor dat ze terecht komt in een pleeggezin. Emma moet gaat wonen bij Jurre en en hun dochter Lobke. Hoe moet Emma nou haar plan voortzetten? Ze wordt nu streng in de gaten gehouden door haar pleegouders en de dame van de Kinderbescherming.

Ik vond het boek ‘Hoe ik mijn vader redde’ een sympathiek boek voor kinderen van 11+. Je leeft met Emma mee en je hoopt dat haar plan gaan lukken. Je blijft lezen!

Boekbespreker: Karlijn
Auteur: Henk Hardeman
Illustraties: 
genre, vriendschap, maatschappij
Jaar: 2019
Uitgever: Ploegsma
Aantal pagina’s: 213