Skip to main content

Hotel de Laatste Kans is een heerlijk detective verhaal dat vlot is geschreven. Sep is een sympathieke jongen, die door alles wat hij meemaakt steeds moediger en slimmer wordt. Als je eenmaal in het verhaal zit, wil je doorlezen tot het eind!

NikiBoekbespreker

Titel: Hotel de Laatste Kans
Schrijver: Nicki Thornton
Vertaling: Marjolijn Alberda
Jaar: 2019
Aantal blz: 352 pagina’s
Genre: fantasy, spanning avontuur
Uitgever: Uitgeverij de Fontein

 

Hotel de Laatste Kans is het debuut van schrijfster Nicki Thornton, die daarmee The Times/Chicken House Children’s Fiction Competition won. Het is het eerste deel van een trilogie. Sep Seti woont in Hotel De Laatste Kans. Zijn ouders zijn al jaren verdwenen. Hij kan bijzonder goed koken, maar wordt als Assepoester behandeld door zijn oom, tante en gemene nichtje. Gasten komen vrijwel nooit naar het hotel, dat afgelegen en midden in de bossen ligt. Tot op een dag een gezelschap van mysterieuze tovenaars voor een bijeenkomst in het hotel arriveert. Sep krijgt de opdracht een feestmaal te bereiden, met een speciaal toetje voor de voorzitter van het gezelschap, Thallomius. Zodra Thallomius het toetje opeet, valt hij dood neer, en Sep krijgt de schuld. Met hulp van inspecteur Tingieter, de poes van Sep en een paar andere tovenaars, die in zijn onschuld geloven, probeert Sep de echte moordenaar te vinden en zijn onschuld te bewijzen. Tegelijkertijd ontdekt hij steeds meer over magie en de vreemde tovenaars om hem heen, over Hotel de Laatste Kans en over zijn familie…
Hotel de Laatste Kans is een heerlijk detective verhaal dat vlot is geschreven. Sep is een sympathieke jongen, die door alles wat hij meemaakt steeds moediger en slimmer wordt. Als je eenmaal in het verhaal zit, wil je doorlezen tot het eind! Gelukkig komen er nog twee delen uit… Voor lezers vanaf 9 jaar, een aanrader voor kinderen die van Harry Potter en detectives houden!