Skip to main content

‘Ik vond het een leuk boek omdat het over vriendschap gaat en omdat ik meneer beer heel erg leuk en lief vind. Ik raad het boek aan voor kinderen van 7 tot 11 jaar en aan kinderen die van dieren houden en van voetbal.’

MarijntjeBoekbespreker

Het boek gaat over een jongen genaamd Arthur met een vervelend broertje. Het broertje gaat heel snel schreeuwen en hij houdt niet van harde geluiden. Het broertje krijgt alle aandacht van de ouders. Op een dag wordt Arthur weer eens naar zijn kamer gestuurd. Dan krijgt hij het idee om stiekem weg te lopen. Hij neemt zijn survivalblikje mee. Als hij net de deur uitgelopen is ziet hij een ijsbeer in de straat met een koffertje. Arthur schrikt enorm en rent keihard weer naar huis en slaat de deur achter zich dicht. Dan wordt er aangebeld. Arthur bedenkt zicht dat hij zijn survival blikje is vergeten. Opeens steekt er een snuit en een poot door de brievenbus en zijn blikje wordt door de brievenbus gegooid. Hij opent de deur en daar staat de ijsbeer weer met zijn koffertje. Hij laat zijn poot zien waar een doorn in zit. Dit is het begin van een avontuur en een vriendschap.
De beer komt logeren bij Arthur. Ze delen samen de interesse voor voetbal. De ijsbeer mag zelfs een keer mee naar school. De ijsbeer zorgt ervoor dat Arthur goed voor zijn broertje leert te zorgen en het broertje voor hem.
Ik vond het een leuk boek omdat het over vriendschap gaat en omdat ik meneer beer heel erg leuk en lief vind. Ik raad het boek aan voor kinderen van 7 tot 11 jaar en aan kinderen die van dieren houden en van voetbal.

 

Boekbespreker: Marijntje (8 jaar)
Auteur: Maria Farrer
Illustraties: Daniel Riely
Genre: vriendschap, voetbal
Jaar: 2019
Uitgever: Condor
Aantal pagina’s: 211
Aantal sterren: 5