Skip to main content

‘‘Mijn moeder is een gorilla’ is een aardig verhaal. Het is verassend en je bent toch benieuwd hoe dat dan is als je moeder een gorilla is. De illustraties zijn van Martijn van der Linden en geven een retro sfeer weer, alsof het verhaal zich afspeelt in de 60-er jaren. Het verhaal is leuk om voor te lezen voor 8 +, zelf lezen voor 10 jaar.’

KarlijnBoekbespreker

Jonna woont in weeshuis ‘De Zonnebloem’. Ze heeft het er niet erg naar haar zin. Op een dag komt er een Gorilla om een kind te adopteren. Ze kiest uitgerekend Jonna uit. Jonna schrikt en vindt het erg spannend om met de grote gorilla mee te gaan. De gorilla rijdt in een gammele Volvo en haar huis staat op een terrein met een soort schroothoop. De gorilla is eigenlijk wel lief voor haar en ze begint te wennen aan haar nieuwe moeder en rommelige huis. De gorilla handelt in oud ijzer en Jonna mag daarbij helpen. Ze doen alles op hun eigen manier en hebben plezier samen. Op een dag komt er een meneer van de gemeente die het terrein wil kopen en ook vindt dat de omstandigheden waaronder Jonna woont niet acceptabel zijn. Er wordt een dame van de inspectie afgestuurd op de Gorilla en Jonna om de situatie te controleren. Jonna dreigt teruggestuurd te worden naar het weeshuis. Dat wil ze echt niet!

‘Mijn moeder is een gorilla’ is een aardig verhaal. Het is verassend en je bent toch benieuwd hoe dat dan is als je moeder een gorilla is. De illustraties zijn van Martijn van der Linden en geven een retro sfeer weer, alsof het verhaal zich afspeelt in de 60-er jaren. Het verhaal is leuk om voor te lezen voor 8 +, zelf lezen voor 10 jaar.

Boekbespreker: Karlijn
Auteur: Frida Nilsson
Illustraties: Martijn van der Linden
Genre: Vriendschap
Jaar: 2005, 2020
Uitgever: Querido
Aantal pagina’s: 136
Aantal sterren:4