Skip to main content

‘‘Mot en de Metaalvissers’ is één van de leukste boeken die ik heb gelezen in 2022! Het is een origineel spannend boek. De roestige illustraties van Sophie Pluim passen heel goed bij het verhaal. Ik raad dit boek aan goede lezers van 9 jaar en 10+. Het is ook goed voor te lezen voor 7+’

KarlijnBoekbespreker

Mot is een stoer meisje van 10 jaar. Eigenlijk heet ze Vlinder, maar dat is een naam die niet bij haar past; ze houdt van zwarte kleding en stevige stappers. Ze woont samen met haar moeder die zich bezig houdt met mode en beauty. Iets wat Mot niets interesseert. Bovendien gaat haar moeder in zee met de onaardige projectontwikkelaar Bolwerd , die allemaal plannen heeft met het stadje waar ze wonen. Mot en haar moeder botsen vaak met elkaar.
Op een dag ontmoet Mot een metaalvisser aan de kade. Het is een leraar van haar school en Mot besluit ook een magneet te kopen. Ze sluit zich aan bij de metaalvissers en ontmoet door hiermee een groep mensen die wonen in een soort kunstenaarscommune op een werf. Daarnaast gaat Mot ook om met een de keurige neef van Bolwerd. 

Op een dag vist Mot iets bijzonders op; een kleine duikboot. Met hulp van de metaalvissers leert ze omgaan met de boot en ze komt erachter dat zij als enige de boot kan besturen. Tegelijkertijd heeft de boze projectontwikkelaar plannen met de stad die niet worden gewaardeerd door de mensen op de werf. Hij wil de werf platgooien en een dure haven voor luxe jachten bouwen. Omdat Mot’s moeder samenwerkt met deze meneer, drijft dat Mot en haar moeder nog meer uitklaar. 

Door het vinden van de duikboot stuit Mot ook op een familiehistorie die met deze Bolwerd te maken heeft. Door de stijd tussen de metaalvissers en Bolwerd, loopt de spanning hoog op en beland Mot in een zeer spannend avontuur.
‘Mot en de Metaalvissers’ is één van de leukste boeken die ik heb gelezen in 2022! Het is een origineel spannend boek. De roestige illustraties van Sophie Pluim passen heel goed bij het verhaal. Ik raad dit boek aan goede lezers van 9 jaar en 10+. Het is ook goed voor te lezen voor 7+.

Boekbespreker: Karlijn
Auteur: Sanne Rooseboom
Illustraties: Sophie Pluim
Genre: avontuur, vriendschap, familie
Jaar: 2022
Uitgever:  Van Goor
Aantal pagina’s: 331
Aantal sterren: 5