Skip to main content

‘‘Neem nooit een beste vriend’ vond ik goed geschreven. De conversaties trekken je het verhaal in. Het gaat allemaal over onzekerheden en heftigheden waar VMBO-ers vandaag de dag mee kampen. Knap als je dat als schrijfster kan. De illustraties van Martijn van der Linden ondersteunen het verhaal prachtig. Ik denk dat dit boek in de smaak zal vallen bij 14+ jongeren.’

Karlijn CohenBoekbespreker

Joshua zit op het VMBO. Hij kan goed heel tekenen. Om die reden krijgt hij wel respect van de twee stoerste jongens van de klas. Zelf is hij best gesloten en verlegen. Toch trekt hij op met Sergio, Dylan en het meisje Lindsey. Lindsey wil graag dat Joshua haar natekent. Dylan ziet haar als een soort zus en beschermd haar een beetje. Joshua verbaast zich over de streken die z’n vrienden uithalen. Ze zijn in alles het tegenovergestelde van hem. Ook verbaasd hij zich over de manier waarop Lindsey zich gedraagt; wulps en uitdagend. Toch lijkt er iets tussen die twee te ontstaan.

Dit verhaal is een vervolg op het boek ‘Zonder titel’, waarin Joshua bevriend raakt met Zivan. Zivan komt uit Irak en moet terug omdat ze uitgehuwelijkt is aan een neef. In dit boek is Zivan niet meer in beeld en gaat de het verhaal verder bij de vriendschap tussen Joshua en de twee stoere jongens en Lindsey. De schetsen die Joshua maakt, staan in het boek en zijn – netals in ‘Zonder titel’- gemaakt door Martijn van der Linden. 

‘Neem nooit een beste vriend’ vond ik goed geschreven. De conversaties trekken je het verhaal in. Het gaat allemaal over onzekerheden en heftigheden waar VMBO-ers vandaag de dag mee kampen. Knap als je dat als schrijfster kan. De illustraties van Martijn van der Linden ondersteunen het verhaal prachtig. Ik denk dat dit boek in de smaak zal vallen bij 14+ jongeren. 

Boekbespreker: Karlijn
Auteur: Erna Sassen
Illustraties: Martijn van der Linden
Genre: vriendschap, liefde, familie
Jaar: 2022
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 256
Aantal sterren: 5