Skip to main content

‘Ik vond het een leuk boek want ik houd van dieren en wedstrijden. Ik vond het ook heel mooi getekend. Het lijken wel stickers. Ik raad dit boek aan voor kinderen die houden van dieren, wedstrijden en water.’

Stine Roos (7 jaar)Boekbespreker

Oceanis gaat over een jongen die Leevi heet. Leevi woont met twee vrienden in Zeeland in het huis van de Mavericks. Ze doen elk jaar twee keer mee aan wedstrijden; De Oceanis-race. Ze racen op speedglyders. Alle racers hebben een soulpet. Dat is een dier dat je beste vriend is, maar je houdt ‘m niet aan de lijn of in een kooi. Leevi heeft geen soulpet. Kala en Enno wel.

Elk jaar winnen helaas de deepriders, want ze hebben steeds een plannetje om Leevi en zijn vrienden te verslaan. Tijdens de wedstrijd valt Leevi in het water. Leevi ziet iets met iets stoeien. Dan ziet hij een zeepoema. Hij zat aan een touw vast. Leevi had gelukkig een mes bij zich waarmee hij de zeepoema los kan maken. Op een dag zat Leevi op een stijger. Toen kwam de zeepoema er aan. De zeepoeha was boos. Kala en Enno werden wakker en Kala sprong voor Leevi. Kala jaagt de zeepoema weg. 

Later tijdens een wedstrijd wordt Leevi gered door de zeepoema. Daardoor winnen Kala, Enno en Leevi de wedstrijd.

Ik vond het een leuk boek want ik houd van dieren en wedstrijden. Ik vond het ook heel mooi getekend. Het lijken wel stickers. Ik raad dit boek aan voor kinderen die houden van dieren, wedstrijden en water.

Boekbespreker: Stine Roos van der Meer
Leeftijd: (7 jaar)
Auteur: Anna Ruhe
Illustraties: Max Meinhold
Genre: Avontuur, vriendschap, fantasy
Jaar: 2023
Uitgever: Van Holkema en Warendorf
Aantal pagina’s: 111
Aantal sterren: 5