Skip to main content

‘Het is een heel grappig boek. Er staan veel tekeningen in. Omar is moslim en je leest in het boek wat de tradities zijn van moslims. Dat vond ik interessant. Ik raad dit boek aan aan kinderen die misschien ook gepest worden en kinderen die van humor houden.’

MarijntjeBoekbespreker

Het boek gaat over een jongen die Omar heet. Hij haat marshmallows. Hij woont met zijn ouders en sirene-broertje Esa van 3 jaar en met zijn grote zus Myran van 13 jaar (maar ze denkt dat ze 16 is). Zijn ouders zijn allebei wetenschappers. Het gezin verhuisd naar een woonplaats. Hij moet naar een nieuwe school. Hij vindt het erg spannend om naar school te gaan, maar al snel maakt een nieuwe vriend, genaamd Charlie. Maar er is ook een pestkop in zijn klas, genaamd Daniël. Daniël stormt een keer als een neushoorn af op Omar. Hij gooit ook twee handen vol zand op de Omars heerlijke boterham. Omar wil hierdoor eigenlijk niet meer naar school.
Op een dag gaat de klas met de metro op schoolreisje naar een wetenschapsmuseum. Als Daniël op de heenweg op het metrostation opeens Omar’s broek omlaag trekt, blijken de jongens opeens alleen met z’n tweeën te zijn. Wat doet Omar? En vinden ze de weg terug? Wil je het weten, lees het boek!

Het is een heel grappig boek. Er staan veel tekeningen in. Omar is moslim en je leest in het boek wat de tradities zijn van moslims. Dat vond ik interessant. Ik raad dit boek aan aan kinderen die misschien ook gepest worden en kinderen die van humor houden.

Boekbespreker: Marijntje
Auteur: Zanib Mian
Illustraties: Nasaya Mafaridik
Vertaald door: Edward van de Vendel
Genre: spanning, vriendschap, pesten, humor
Jaar: 2019
Uitgever: Volt
Aantal pagina’s: 219
Aantal sterren: 5