Skip to main content

‘Ik vind het echt een leuk boek. Het is heel grappig, maar het zet je ook aan het denken. Ze zegt b.v. “Als je tegen iedereen tuin zegt denkt iedereen aan een andere tuin.” Zo zegt ze wel meer dingen waar je over na kunt denken. ‘

Leau JanaBoekbespreker

Paloma is 11 jaar en haar moeder is een jaar geleden overleden. En ze is een wiskundig talent ze zit ook al op de universiteit. Net als haar moeder. Haar vader is heel verdrietig geworden en drinkt alleen maar. Maar bakt de lekkerste pannenkoeken. Paloma heeft een plan zodat ze heel rijk worden. En dan kan ze alle problemen oplossen. Ze gaat naar Amsterdam om haar idee te vertellen. Ze ontmoet Nelson en die zet haar aan het denken. Nelson kan goed overweg met Napoleon en mag hem zelfs aaien! Haar geit Napoleon is heel koppig en mag nergens in, dus word het alleen maar lastiger. Maar er komen allemaal problemen. Komt het nog goed met haar vader? En lukt het om op tijd te komen?

Ik vind het echt een leuk boek. Het is heel grappig, maar het zet je ook aan het denken. Ze zegt b.v. “Als je tegen iedereen tuin zegt denkt iedereen aan een andere tuin.” Zo zegt ze wel meer dingen waar je over na kunt denken. Haar geit  is slim maar ook onvoorspelbaar. En vooral heel koppig en heel grappig. Het is niet z’n eng boek, maar het is ook niet saai. Ik heb het in 2 dagen uitgelezen Vooral als je niet zo van lezen houd is het perfecte boek om mee te beginnen! Ik vind het een leuk boek.

Schrijver: Cees van den berg
Uitgever: Lemniscaat
Jaarverschijning: 2021
Aantal pagina’s : 150
Leeftijdsadvies:  9+
Aantal sterren: 4