Skip to main content

‘In deze bundel lees je 14 Russische sprookjes zoals o.a. ’De mooie Wassilisa’, ‘De Ijzeren kachel’, ‘De vuurvogel’, ‘Babajaga’. Zowel de vuurvogel en Babajaga komen in meerdere verhalen terug. ‘

KarlijnBoekbespreker

Als je alle bekende sprookjes van Grimm en Andersen al gelezen hebt, is de bundel ‘Russische sprookjes’ heel leuk en geschikt om te lezen. 

Ik kende het sprookje van de vuurvogel vaag en had van Baba Jaga gehoord, maar ik wist niet precies hoe de verhalen waren. Toen deze bundel in het najaar van 2020 verscheen, ben ik ze gaan voorlezen aan mijn dochter van 5 jaar. 

In deze bundel lees je 14 Russische sprookjes zoals o.a. ’De mooie Wassilisa’, ‘De Ijzeren kachel’, ‘De vuurvogel’, ‘Babajaga’. Zowel de vuurvogel en Babajaga komen in meerdere verhalen terug. 

De sprookjes zijn soms best griezelig en worden afsloten met een wijze les. Er gaat ook wel eens iemand dood, maar in deze sprookjes komen mensen weer tot leven met een flesje levenswater. De illustraties van The Tjong-Khing zijn soms ook een beetje griezelig, maar herkenbaar en niet te eng. De sprookjes zijn geschikt om voor te lezen voor 5+. 

Boekbespreker: Karlijn
Auteur: Thé Tjong-Khing
Illustraties: Thé Tjong-Khing
Genre: sprookjes
Jaar: 2020
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 167
Aantal sterren: 5