Skip to main content

‘Ik vind het een heel leuk boek. Er zit veel emotie in. Het is spannend en je wil doorlezen. Het broertje van Saar, Simon,  is erg grappig en leuk. En de vriend van Simon, Jack, is ook erg grappig. Je leert ook veel over de natuur in Australië en over de tradities van de Aboriginals.’

Leau JanaBoekbespreker

Saar is verhuisd naar Australië. Maar dat vind ze helemaal niet leuk. Ze heeft geen vrienden meer en op school haalt ze slechte cijfers. Waarom moest haar vader nou weer naar de andere kant van de wereld?! Maar ze ontmoet wel iemand. Een jongen. Otis. Hij is een halve Aboriginaljongen. En dan ontdekt ze iets. Wat voor geheimen heeft haar vader? Samen met Otis loopt ze weg. Een spannende tocht vol gevaren in de bush volgt. Zal het haar lukken weg te komen? En wat is het geheim van vader?

Ik vind het een heel leuk boek. Er zit veel emotie in. Het is spannend en je wil doorlezen. Het broertje van Saar, Simon,  is erg grappig en leuk. En de vriend van Simon, Jack, is ook erg grappig. Je leert ook veel over de natuur in Australië en over de tradities van de Aboriginals.

Titel: Sara’s Walkabout

Schrijver: Inez van Loon
Uitgever: Clavis
Jaarverschijning:2020
Aantal pagina’s : 209
Leeftijdsadvies: 11 +
Aantal sterren 0-5: 4+