Skip to main content

‘Ik vond het een leuk boek omdat het een soort stripboek is. Ik vond het ook interessant omdat ikzelf nu ook een beugel heb. Ik geeft het boek 4,5 sterren.’

MarijntjeBoekbespreker

SMILE gaat over een meisje en ze heet Raina. Op een avond nadat ze bij een club geweest is en met twee vriendinnen naar huis rent, smakt ze op de grond. Even heeft ze niets door en dan ziet ze opeens dat er een plasje bloed op de grond ligt met daarin haar tand. De andere kon ze niet vinden. Ze wordt door de moeder van haar vriendin naar huis getild. Ze mist twee grote mensen voortanden. Eerst vind ze het wel grappig. Ze kijkt in de spiegel en zegt “ik lijk wel een kind van 3!”. Daarna blijkt dat Raina nog vele beugels nodig zal hebben. Ze moet op een gegeven moment ook naar de middelbare school. Ze maakt zicht zorgen. Hoe hoor ik erbij? Ik kan ik indruk maken op de jongens die ik leuk vind. Wil je weten hoe het boek afloopt? Lees het boek, het loopt af met een een SMILE.

Ik vond het een leuk boek omdat het een soort stripboek is. Ik vond het ook interessant omdat ikzelf nu ook een beugel heb. Ik geeft het boek 4,5 sterren. 

Boekbespreker: Marijntje (9 jaar)
Auteur: Raina Telgemeier
Vertaald door Marion Hoffman
Illustraties: Stephanie Yue
Genre: graphic novel, zelf bewustzijn
Jaar: 2021
Uitgever: Condor
Aantal pagina’s: 218