Skip to main content

‘Op een nacht wordt Lies wakker van een geluid. Ze probeert haar broer wakker te maken, wat niet lukt. Ze hoort het geluid weer: ‘Swoesj swoesj swoesj’. Ze loopt naar haar geheime schuilplaats om te kijken wat het geluid is. Ze ziet opeens  twee vliegende schoenen!’

MarijntjeBoekbespreker

‘Strijd om de superschoen’ gaat over een broer en zus, Lies en Robbe. In het stad waarin ze wonen ‘Schoenenstad’ speelt Sylvie Sleehak de baas. Ze verandert de naam ‘Schoenenstad’ zelfs in ‘Sleehakstad’. Ze is heel ijdel en verbiedt het de inwoners om pantoffels te dragen. Doe je het wel, beland je in de gevangenis. 

Lies en Robbe wonen in de schoenendoosstraat. Hun vader werkt bij het sleehak bedrijf. De kinderen hebben een kat met de naam Kist. Hun moeder – Sally Sandaal – is een paar jaar geleden gestorven aan een slangenbeet. Ze kon supergoed schoenen maken. 

Op een nacht wordt Lies wakker van een geluid. Ze probeert haar broer wakker te maken, wat niet lukt. Ze hoort het geluid weer: ‘Swoesj swoesj swoesj’. Ze loopt naar haar geheime schuilplaats om te kijken wat het geluid is. Ze ziet opeens  twee vliegende schoenen! Ze wiebelen een beetje maar vervolgens landen ze weer op de grond. Dan ziet ze dat het haar vader is die de schoenen aan heeft en hij houdt poes Kist vast. 

Dit zijn de superschoenen die de moeder van Lies en Robbe ooit gemaakt heeft. Het is een groot geheim dat ze deze schoenen hebben. Een spion die voor Sylvie werkt ontdekt dat ze deze superschoenen hebben. Sylvie wil de schoenen hebben en meent dat alle schoenen die de vader van Lies en Robbe heeft gemaakt haar eigendom zijn. 

Er ontstaat een strijd om de superschoen.

Ik vond het een leuk boek, maar het is wel een lang boek. Ik geeft het boek 3,5 sterren.

Boekbespreker: Marijntje (9 jaar)
Auteur: Liz Pichon
Illustraties: Liz Pichon
Genre: Avontuur, strijd,
Jaar: 2020
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 439