Skip to main content

‘‘De Trollen van Leif’ heb ik voorgelezen aan mijn dochter van 7 jaar. Het is een spannend en grappig boek. De illustraties van Linde Faas zijn prachtig en de verhouding beeld-tekst maakt dat het boek geschikt is om voor te lezen voor 5+, zelf lezen 7+.’

KarlijnBoekbespreker

Boekbespreking ‘De Trollen van Leif’

Na Gozert en Luna wachtten veel fans van Pieter Koolwijk met smart op een vervolg. Gelukkig verscheen in 2022 wel een boek van Pieter Koolwijk dat weliswaar niets te maken maken heeft met Gozert en Luna. Het is een op zichzelfstaand verhaal dat weer geïllustreerd is door Linde Faas.

De Trollen van Leif gaat over vikingmeisje Ravna en haar broer Leif. Hun vader is de leider  van het dorp. Als de ouders van Ravna en Leif op reis gaan om te plunderen, heeft Ravna als 8-jarige de taak om de leiding te nemen over de mensen in het dorp. Eigenlijk is het de taak van haar broer Leif. Van hem wordt verwacht dat hij de nieuwe dappere leider gaat worden van het dorp. Helaas is Leif maar een rare slungelige vogel. Hij zingt rare liedjes en heeft het steeds over trollen. Hij wil liever een echte Skald zijn. (Een verhalenverteller en zanger)  Iedereen lacht ‘m uit. Ravna schaamt zich en baalt van haar broer. Er zijn geen trollen en Leif zingt nog vals ook.

Als het volk van een naastgelegen dorp het dorp van Ravna en Leif wil aanvallen dreigt er gevaar. Hoe moet Ravna het dorp beschermen? Aan Leif heeft ze niets…of zijn komen die trollen waar hij het steeds over heeft toch van pas?

‘De Trollen van Leif’ heb ik voorgelezen aan mijn dochter van 7 jaar. Het is een spannend en grappig boek. De illustraties van Linde Faas zijn prachtig en de verhouding beeld-tekst maakt dat het boek geschikt is om voor te lezen voor 5+, zelf lezen 7+.

Boekbespreker: Karlijn
Auteur: Pieter Koolwijk
Illustraties:Linde Faas
Genre: avontuur, vriendschap, familie
Jaar: 2022
Uitgever: Lemniscaat
Aantal pagina’s: 131
Aantal sterren: 4