Skip to main content

‘Ik vind het een heel leuk en spannend boek. Het is spannend, maar af en toe weer even niet. En dat is fijn. Bloesem is heel nieuwsgierig en dat is leuk. Distel vind Bloesem heel luidruchtig en dat is grappig, maar hij is ook een held. Ik was op Vlieland, maar heb niks gemerkt van de reis en de eerste dag. Ik zat de hele tijd te lezen. Ik ging er helemaal in op.’

Leau JanaBoekbespreker

Kind ( haar naam) is een coloriet en wordt verborgen gehouden in een weeshuis. Ze haat het. Op een dag komt er een vrouw die haar meeneemt. De vrouw geeft haar een nieuwe naam: Regen. Ze begint van de vrouw te houden. Maar er wordt een overval gepleegd en ze wil wraak. Dus ze gaat op pad. Wilg is ook een coloriet en verbergt zich in de bossen met zijn panter vriend Distel.

Hij ontmoet Bloesem. Een klein meisje dat opzoek is naar haar broertje. Die was een coloriet. En samen gaan ze opzoek. Ze ontmoeten Regen. Zal het hen lukken om het broertje te vinden? En zullen colorieten ooit vrij zijn?

Ik vind het een heel leuk en spannend boek. Het is spannend, maar af en toe weer even niet. En dat is fijn. Bloesem is heel nieuwsgierig en dat is leuk. Distel vind Bloesem heel luidruchtig en dat is grappig, maar hij is ook een held. Ik was op Vlieland, maar heb niks gemerkt van de reis en de eerste dag. Ik zat de hele tijd te lezen. Ik ging er helemaal in op. Het is echt een aanrader voor mensen die van fantasie, spanning en vriendschap houden!!!!!!

Schrijver: Margriet du Maine
Uitgever: De Vier Windstreken
Jaarverschijning: 2022
Aantal pagina’s : 349
Leeftijdsadvies: 11+
Aantal sterren: 4,5