Skip to main content

‘Vleugels van Vuur had ik binnen 2 dagen uit, dat komt omdat er op elke pagina wel iets spannends gebeurt. Het verhaal is geschreven uit het perspectief van een draak en mensen spelen er maar een onbelangrijke rol in. Wat ik leuk vind is dat je mensen eens vanuit een ander perspectief bekijkt namelijk dat van draken die mensen zien als nutteloze wezens.’

RamsesBoekbespreker

Vleugels van Vuur had ik binnen 2 dagen uit, dat komt omdat er op elke pagina wel iets spannends gebeurt. Het verhaal is geschreven uit het perspectief van een draak en mensen spelen er maar een onbelangrijke rol in. Wat ik leuk vind is dat je mensen eens vanuit een ander perspectief bekijkt namelijk dat van draken die mensen zien als nutteloze wezens. Minder leuk vind ik dat je als lezer eigenlijk niet goed snapt hoe het is om een draak te zijn, waardoor je soms dingen minder goed snapt al kan dat ook grappig zijn. Ik vind het jammer dat het een nogal kort verhaal is en dat het tweede deel er nog niet is want ik vond het einde erg spannend.

 Stel je zit je hele leven lang al vast in een grot samen met vier andere kinderen en drie gemene oppassers. Dit is het geval met de jonge draak Klei die samen met vier andere jonge draken en drie oppassers in een grottenstelsel onder een berg woont. Klei is een van de vijf draken uit de profetie die de oorlog zouden moeten ophouden, maar hoe zou je een oorlog kunnen stoppen als je nooit buiten bent geweest en niks over de wereld weet behalve dat wat er in geschriften staat? De vijf jonge draken proberen al hun hele leven te ontsnappen uit de grot om de wereld te verkennen en het lukt ze ook bijna. Maar dan zorgt een opeenstapeling van gebeurtenissen er voor dat hun plan in het water valt.

schrijver: Tui T. Sutherland
Uitgever: Gotmer
Jaarverschijning: 2021
Aantal pagina’s : 313
Leeftijdsadvies: 10 jaar
Aantal sterren: 4
Illustrator: Joy Ang