Skip to main content

‘Dit is een pakkend boek voor grote kinderen die van geschiedenis, avontuur en dieren houden. De illustraties van Marieke Nelissen zijn verfijnd. Ik denk dat het ook geschikt is om voor te lezen in groep 7 of 8 van de basisschool.’

KarlijnBoekbespreker

In ‘Wolvenhart en andere dierenverhalen’ worden 14 bijzondere verhalen verteld over unieke en dappere dieren in de geschiedenis.

Een verhaal over een olifant in Amsterdam in de 17 de eeuw, een giraf in Parijs in de 19de eeuw toen mensen nog nooit zulke grote dieren hadden gezien in Noord Europa.

Er is een spannend verhaal over een dappere hond Togo die als leider van de hondenroedel ruim 1000 kilometer in Alaska moet rennen om op tijd een serum naar een dorp te brengen waar difterie is uitgebroken.

Ieder hoofdstuk vertelt een verhaal over het dier door de ogen van het dier zelf of door een verteller. Na ieder verhaal wordt kort verteld wat de historische feiten zijn rond het verhaal. 

Ik heb het boek voorgelezen aan mijn 11 jarige dochter. We vonden de verhalen spannend, zielig, grappig en absurd. Het verhaal over Lobo de wolf aan wie het boek de titel dankt, mocht ik niet doorlezen, want anders zouden er tranen gaan rollen.

Dit is een pakkend boek voor grote kinderen die van geschiedenis, avontuur en dieren houden. De illustraties van Marieke Nelissen zijn verfijnd. Ik denk dat het ook geschikt is om voor te lezen in groep 7 of 8 van de basisschool.

Boekbespreker: Karlijn
Auteur: Annemarie van den Brink en Suzanne Wouda
Illustraties: Marieke Nelissen
Genre: Dieren, geschiedenis, avontuur, vriendschap
Jaar: 2022
Uitgever: Ploegsma
Aantal pagina’s: 130
Aantal sterren: 4,5