Skip to main content

‘Het boek zal voor veel beginnende pubers enorm herkenbaar zijn. De tijd waarin Adrian leeft zal minder herkenbaar zijn, maar leidt juist ook tot hilariteit (bij ondergetekende), omdat de wereld toen zo anders was. ‘

NikiBoekbespreker

Het leven van een puber is zwaar. Vraag dat maar aan Adrian Mole! Zijn ouders voeren de hond dronken en de buurman komt verdacht vaak langs bij zijn moeder. Adrian zelf is hopeloos verliefd op de onbereikbare Pandora. Hij is ervan overtuigd dat hij een intellectueel is, maar hebben anderen dat wel door? En kan iemand hem vertellen hoe je omgaat met pestkoppen, puistjes en een ontluikend libido?
‘Het geheime dagboek van Adrian Mole’ is heel grappig. Oorspronkelijk in het Engels geschreven in de jaren ’80 en nu opnieuw uitgekomen in een leuke vertaling door Sylvia Witteman, die zelf ook puberzonen heeft. Het boek zal voor veel beginnende pubers enorm herkenbaar zijn. De tijd waarin Adrian leeft zal minder herkenbaar zijn, maar leidt juist ook tot hilariteit (bij ondergetekende), omdat de wereld toen zo anders was. Gelukkig heeft Sylvia Witteman een verhelderende ‘jaren ’80 woordenlijst’ aan het boek toegevoegd! Dat zullen de meeste lezers wel nodig hebben. Een echte aanrader om deze zomer te lezen!
Voor alle beginnende pubers.
4,5 sterren van Niki

Titel: Het geheime dagboek van Adrian Mole, 13 ¾ jaar
Schrijver: Sue Townsend
Vertaling: Sylvia Witteman
Jaar: 2020
Uitgever: Uitgeverij Condor
Pagina’s: 287