Skip to main content

‘Ik vond het een heel leuk boek want ik houd van strips en van de zee. Ik houd van rare mysteries. Ik heb dit boek in één avond uitgelezen. Ik raad dit boek aan voor jongens en meisjes die houden van rare mysteries en zeewezens.’

MarijntjeBoekbespreker

Het verhaal gaat over het meisje Orelia dat geen ouders heeft. Ze is vaker bij verschillende ouders geweest, maar dat werd niks. Op een dag komt ze bij nieuwe ouders. Ze zijn erg lief voor haar en doen allemaal leuke dingen met haar die andere ouders nooit met haar deden. Ze eten vaak lekkere vis. Maar op de dag komt een tiener binnen die haar nieuwe zus te blijkt zijn. Ze is ook lief, maar ze hebben nog geen band met elkaar. 

Op het eiland waar Orelia woont met haar nieuwe familie wordt gepraat over een mysterie. Er was een paar dagen geleden een jongen die die een duik nam in de zee. Hij is niet meer terug gekomen. Er wordt naar de jongen gezocht zonder succes. Orelia zit op een dag in de tuin en ziet een kreeftje. Ze vraagt zich af van wie het beest is en kijkt door de heg. Ze ziet een oude visser. Ze maakt kennis met de visser en gaat naar huis. Die avond hoort ze iets borrelen als ze haar tanden aan het poetsen is. Als ze naar buiten naar de zee kijkt ziet ze iets groens uitsteken. Ze pakt haar boek over de zee en rent naar buiten naar de steiger. Dan ziet ze 2 stekels die in de zee verdwijnen. Ze valt in slaap op de steiger. s’Ochtends wordt ze wakker op de steiger en vindt opeens een rood potlood naast zich in het boek. Er zijn aantekeningen gemaakt in haar boek; er staat ‘Orelia, Ik heb hem ook gezien’. Deze aantekeningen zijn van de visser. Orelia, de visser en pleegzus Sinne gaan ze op zoek naar het wezen dat ze gezien hebben. Zou dit zeewezen misschien iets te maken hebben met de verdwijning van de jongen?

Ik vond het een heel leuk boek want ik houd van strips en van de zee. Ik houd van rare mysteries. Ik heb dit boek in één avond uitgelezen. Ik raad dit boek aan voor jongens en meisjes die houden van rare mysteries en zeewezens. 

Boekbespreker: Marijntje (9 jaar)
Auteur: Hans Jørgen Sandhes
Illustraties: Hans Jørgen Sandhes
Genre: Graphic Novel, spanning en avontuur
Jaar: 2021
Uitgever: De Vier Windstreken
Aantal pagina’s: 147
Leeftijd: 8+