Skip to main content

Welkom op de Logo Peuters pagina van Kinder- en jeugdboekenwinkel Casperle

Logo Peuters is een speciaal ontwikkeld programma dat erop is gericht om de woordenschat-ontwikkeling van jonge kinderen een stevige basis te geven. De makers van LOGO hebben ons gevraagd op zoek te gaan naar bijpassende voorleesboeken, zodat kinderen de nieuwe woorden in nieuwe contexten kunnen tegenkomen.

Binnen Logo Peuters zijn veertig interactiekaarten ontwikkeld, waarmee leerkrachten specifieke woorden of woordclusters bij de kinderen onder de aandacht kunnen brengen. Wij hebben bij elke interactiekaart een leuk en leerzaam (prenten)boek geselecteerd, waarmee de specifieke woorden en woordcluster nog eens op een leuke en speelse manier terugkomen. Zo kunnen de kinderen de woorden beter onthouden, de woordkennis uitbreiden, en nieuwe woorden aanhaken. Dit gebeurt door middel van het voorlezen het verhaal zelf, maar ook aan hand van met de gesprekken die naar aanleiding van het boek met de kinderen kunnen worden gevoerd.

Voor elk boek is een leeswijzer ontwikkeld waarin heel kort wordt aangegeven welke specifieke woorden door de leerkracht benadrukt dienen te worden. Op de leeswijzer staan ook enkele vragen die de leerkracht kan gebruiken om in interactie met de kinderen de woorden nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Download de leeswijzers:

De boeken kunnen bij onze winkel worden besteld. Dit kan per stuk, als seizoenspakket (10 boeken) of als totaalpakket (40 boeken). Wij sturen u de boeken, inclusief de geplastificeerde leeswijzers binnen een week toe.

Voor de boeken hanteren wij de reguliere boekhandelsprijzen zoals deze door de Wet voor de vaste boekenprijzen worden gehanteerd. Bij een de aanschaf van een seizoenspakket (lente, zomer, herfst, winter) hanteren wij een korting van 5%. Bij de aanschaf van het hele pakket bedraagt de korting10%.

Voor vragen rond de boeken, of voor vragen over kinder- en jeugdboeken in het algemeen kunt u altijd contact met ons opnemen. Stuur een mailtje naar info@casperle.nl of bel 020-6791101. Wij helpen u graag.

Karlijn en Oliver

Kinder- en jeugdboekenwinkel Casperle