Skip to main content

De Nationale Voorleesdagen 2023

Van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari vinden De Nationale Voorleesdagen 2023 plaats. Deze campagne heeft als doel kinderen te enthousiasmeren voor prentenboeken en ouders, verzorgers, begeleiders en leerkrachten bewust te maken van het belang van voorlezen. Crèches en (voor)scholen besteden veel aandacht aan deze campagne, o.a. door middel van Het Nationale Voorleesontbijt. Er wordt dan voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar en de andere boeken uit de Prentenboek Top 10.

Door een commissie van bibliothecarissen en leesexperts is het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ uitgekozen als prentenboek van het jaar 2023. Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Het boek is geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte.

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen is er altijd een mini-editie verkrijgbaar van het prentenboek van het jaar. Deze kost €5,75. De reguliere versie van ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ is €14,99. De versie met vingerpopje is €19,99.

Niet alleen ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ krijgt aandacht tijdens De Voorleesdagen. Door de commissie van bibliothecarissen en leesconsulenten is een Prentenboek Top 10 samengesteld vol leuke boeken voor peuters en kleuters. Je vindt de hele top 10 op onze website en op de website van De Nationale Voorleesdagen.

Op donderdag 25 januari komt muziekjuf Judith Sijp een muzikale workshop geven rond het boekje ‘Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?’ Er komt een grote groep peuters meedoen. Mocht je willen ook willen meedoen? Er is nog plek voor 3 kindjes. Stuur een mailtje naar karlijn@casperle.nl .