Skip to main content

De Nationale Voorleesdagen 2023

Van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari vinden De Nationale Voorleesdagen 2024 plaats. Deze campagne heeft als doel kinderen te enthousiasmeren voor prentenboeken en ouders, verzorgers, begeleiders en leerkrachten bewust te maken van het belang van voorlezen. Crèches en (voor)scholen besteden veel aandacht aan deze campagne, o.a. door middel van Het Nationale Voorleesontbijt. Er wordt dan voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar en de andere boeken uit de Prentenboek Top 10.

Door een commissie van bibliothecarissen en leesexperts is het boek ‘Help! Een verrassing!’ uitgekozen als prentenboek van het jaar 2024. Het boek is geschreven en geïllustreerd door Miriam Bos.

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit…

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen is er altijd een mini-editie verkrijgbaar van het prentenboek van het jaar. Deze kost €5,75. De reguliere versie van ‘Help! Een verrassing!’ is €14,99. De versie met vingerpopje is €19,99.

Niet alleen ‘Help! Een verrassing!’ krijgt aandacht tijdens De Voorleesdagen. Door de commissie van bibliothecarissen en leesconsulenten is een Prentenboek Top 10 samengesteld vol leuke boeken voor peuters en kleuters. Je vindt de hele top 10 op onze website en op de website van De Nationale Voorleesdagen.

Op donderdag 1 februari komt muziekdocent Judith Sijp een muzikale workshop geven rond een van de boeken uit de prentenboek top 10. Binnenkort is bekend welk boek. Mocht je willen ook willen meedoen? Stuur een mailtje naar karlijn@casperle.nl .