Skip to main content

Het is bijna Kinderboekenweek!

Van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober is het Kinderboekenweek! Het thema van De Kinderboekenweek dit jaar is “Bij mij thuis’. Er is veel aandacht voor boeken die gaan over verschillende huizen, verschillende families en verhalen die zich afspelen in een huiselijke setting.

Op 21 juni zijn de Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt. Op vrijdag 29 september worden eerst de winnaar van De Gouden Griffel en Het Gouden penseel bekend gemaakt. Zie hier de kanshebbers >>>

Woensdag 4 oktober gaat De Kinderboekenweek echt van start. In het hele land wordt bij scholen, voorscholen, kinderopvangcentra, bibliotheken en boekwinkels aandacht besteed aan De Kinderboekenweek. Bij besteding van ten minste €13,50 krijg je het Kinderboekenweekgeschenk ‘Ravi en de laatste magie’ dat dit jaar geschreven is door Sanne Rooseboom. Sophie Pluim maakte de illustraties. Het prentenboek dat speciaal gemaakt is voor De Kinderboekenweek heet ‘Jouw huis is mijn huis’ en is gemaakt door Yvonne Jagtenberg.

Ook bij Casperle vieren we de Kinderboekenweek. We hebben veel prachtige boeken in huis over de natuur, maar natuurlijk ook andere boeken. We organiseren een aantal activiteiten in de winkel en we sluiten af met een hele leuke theatervoorstelling ‘Thuis voor de buis met meneer B.’ die plaats zal vinden bij onze buren Kid-Oh op de Sweelinckstraat 21.

Graag tot ziens bij Casperle tijdens de Kinderboekenweek!

Oliver & Karlijn